7 Punca Mengapa Anda Tidak Hamil Walaupun Ujian Kehamilan Positif

Ujian kehamilan yang dijual di farmasi adalah alat yang digunakan oleh wanita untuk mengetahui jika mereka mengandung ataupun tidak. Terdapat banyak jenis ujian kehamilan yang dijual di pasaran, tapi yang paling biasa digunakan adalah jenis batang yang dapat dicelup atau dimasukkan ke dalam air kencing. Sesetengah ujian ini dapat mengesan kehadiran hormon HCG yang dihasilkan…

7 Atlet Wanita Malaysia Di Sukan SEA 2017 Yang Jadi Tumpuan Hebat

Sempena berlangsungnya Temasya Sukan SEA 2017 di Kuala Lumpur, mari kita kupas tentang atlet-atlet yang mewakili Malaysia dan berjaya mengharumkan nama negara di persada dunia. Asyik atlet lelaki saja, kan? Kali ini, kami di theAsianparent akan mengupas 7 atlet wanita pula! Mari kita tunjukkan bagaimana wanita juga boleh bertanding di temasya besar dan mengharumkan nama…

Kepada Suami, Berilah ‘Me Time’ Untuk Isteri Anda Jika Mahu Rumahtangga Bahagia

Kadang kala isteri saya minta izin nak pergi beli barang dapur di pasar raya. Saya kata, WhatsApp saja list barang-barang yang dimahukannya, nanti saya keluar belikan. Lagi senang, dia pun tak letih. Tetapi tidak lama kemudian, saya fikir semula. Saya izinkan dia keluar pergi beli barang sendiri. Maka keluarlah dia dengan anak sulung bersama. Tolak…

Kalau Ada Kawan-Kawan Yang Berniaga, Janganlah Minta Diskaun Tak Masuk Akal

Janganlah awak tengok seseorang itu berniaga, terus set dalam otak: “Haa! Dia ni mesti banyak duit!” Tapi awak tahu tak satu perkara? Berniaga bukan senang dan mudah seperti yang disangka. Peniaga perlu keluarkan modal dan kerah tenaga. Selepas itu, kalau nak dapatkan keuntungan, bukan sekelip mata seperti gores dan menang eh? Awak cuma kira kesenangan…

2 Tips Bagaimana Cara Mendapat Jantina Anak Lelaki Atau Perempuan

  Perkongsian oleh Puan Taibah Nurwahidah Mohamad. Salam..
 Post kali ni akan share ilmu yang tak seberapa bagi sesiapa yang merancang sama ada nak baby boy atau baby girl untuk next pregnancy… Alhamdulillah saya dan suami da mencuba dan diizinkan Allah untuk mendapat baby girl,anak ke2 kami..maka sepasanglah anak kami setakat ni 😀 

Terima kasih…

Amalan Selepas Solat Subuh Yang Dapat Menghapus 10 Kesalahan

Amalan Selepas Solat Subuh Yang Dapat Menghapus 10 Kesalahan. Ada banyak amalan sesudah solat subuh atau solat fardhu yang lainnya. Antara amalan yang sunat dilakukan termasuklah berzikir dan berdoa memuji-muji nama Allah, Tuhan pemberi rezeki Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang. Yang saya nak share dalam tulisan kali ini adalah tentang amalan selepas solat subuh…

Khas Untuk Wanita Berkahwin! Anda Kena Amalkan Minum 4 Air Rebusan Ini Sebelum Terlambat Kalau Nak ‘Ikat’ Suami Anda

Wanita apabila bermula sahaja alam rumahtangga, banyak urusan melibatkan suami dan anak-anak menyebabkan mereka kadang kala terlupa untuk menjaga kesihatan dan kecantikan dalaman diri sendiri. Perkara ini bukan sahaja merugikan malahan berpontensi menjadi punca kepada gejala suami memandang pada wanita lain. Untuk memastikan kecantikan dan kesihatan luar dan dalam ini ada wanita yang sanggup berhabisan…

Hukum Bila Suami Melarang Isteri Menziarahi Ibu Bapa Sendiri. Isteri Wajib Tahu

Tidak kira ibu bapa itu daripada pihak suami mahupun daripada pihak isteri. Berkahwin bukan sekadar mengikat tali hubungan antara seorang lelaki dan perempuan malah perkahwinan itu ialah jambatan bagi membina persaudaraan antara keluarga lelaki dan perempuan. Perkahwinan dalam Islam tidak menghilangkan identiti perempuan kepada keluarga suami. Sesetengah agama/bangsa lain yang non-Muslim, apabila seorang perempuan itu…

4 Surah Yang Boleh Diamalkan Untuk Hindari Sihir Yang Ramai Tak Tahu

Al-Qur’an adalah sebaik-baik pendinding diri dan Rasulullah SAW sendiri ada menyatakan, Al-Qur’an adalah penawar. Jadi, jika ingin mengubatai penyakit atau mencari penyelesaian, sentiasalah membaca Al-Qur’an. Juga, bagi menghindari diri daripada gangguan sihir dan makhluk yang tidak mampu dilihat oleh mata kasar, beberapa ayat dari Al-Qur’an boleh dijadikan sebagai amalan harian. 1. Surah Al-Fatihah Ummul Kitab,…