ASB Online

ASB Online | Digital Mukmin akan kongsikan kepada anda mengenai sistem myASNB yang baru diperkenalkan

Tahukah anda bahawa anda boleh menyemak baki akaun asb dan penyata akaun anda secara atas talian melalui myASNB. Tapi bagaimanakah cara untuk mendaftar kali pertama untuk logmasuk?

ASB ONLINE

Dahulu punya cara memang legend. Bawa buku pelaburan ke mana-mana cawangan Amanah Saham Bumiputera yang berdekatan. Jika hilang buku pelaburan lagi parah. Perlu mohon semula, tunggu giliran jangan cakaplah cukup main lama lagi. Sebab dahulu tiada agen Amanah saham bumiputera seperti Maybank, CIMB, RHB macam yang ada sekarang ini.

Selepas itu dapatkan buku itu semula perlu tunggu 20 hari bekerja. Kalau tiada buku, memang tidak boleh keluar. Itu dahulu. Sangat menyusahkan terutamanya kepada kalangan warga emas. Sekarang ini cukup mudah.

Segalanya boleh dilakukan secara online. Admin sangat menggalakkan anda untuk daftar asb online. Semua jenis pelaburan boleh menggunalan sistem online ini seperti pelabur asb2, asw 2020, asn, amanah saham didik bersama-sama dengan 12 dana pelaburan yang lain di bawah asnb.

Pendaftaran Asnb Online dan Myasnb Login

  1. Kepada anda yang belum ada lagi akaun asnb, anda perlu pergi ke mana-mana cawangan terdekat atau agen seperti Pos Malaysia, Maybank, Alliance Bank, AmBank, Bank Simpanan Nasional BSN, CIMB, RHB, Affin Bank yang berdekatan dengan anda.

Minta dengan pegawai tersebut borang daftar secara online. Anda akan diarahkan untuk anda isi nombor telefon anda yang terkini dan maklumat lain yang berkaitan serta isi nombor akaun amanah saham bumiputera yang terbaru. Selepas isi borang tersebut, hantar kepada mereka semula

  1. Anda sudah boleh lakukan proses registration melalui pautan di bawah ini
Perkara Pautannya
pendaftaran dan logmasuk MYASNB online Login dan Register Sini

 

  1. Anda isikan maklumat nombor kad pengenalan anda, produk PNB yang inginkan untuk lakukan semakan.
  2. pada masa ini anda akan memerlukan telefon bimbit anda kerana, nombor keselamatan (TAC) akan dihantar ke nombor telefon yang anda telah daftarkan semasa mengisi borang tadi.

 

KELEBIHAN DAFTAR myASNB

  1. Kalau nak mahu tambah unit pelaburan akaun Amanah Saham Bumiputera anda cukup mudah. Semuanya boleh dilakukan secara online.
  2. Dengan dunia digital hari ini, anda sudah tidak perlu risau lagi buku pelaburan anda hilang dan tidak perlu bawa buku pelaburan ke mana-mana untuk urusan yang berkaitan seperti dahulu
  3. Anda sudah boleh check dan semak baki secara online anda yang terkini terus dari komputer atau telefon bimbit anda
  4. Dengan tiada lagi laporan penyata tahunan akaun amanah saham bumiputera yang diposkan terus ke unit kediaman anda, anda boleh semak agihan pendapatan tahunan secara online dengan terus login myasnb untuk semak akaun asb online banking anda

Walaubagimanapun semakan kami menunjukkan yang sistem online ini belum ada kemudahan untuk anda melakukan pindahan dan pengeluaran duit dan wang pelaburan anda dari sistem online ini ke mana-mana akaun bank CIMB, Maybank, RHB anda.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.