[Hebahan Umum!] Panggilan Susulan Dari KWSP 03 89224000 Bukan Scam

Panggilan Susulan Dari KWSP 03 89224000 Bukan Scam | Tahukah anda, wujudnya satu sistem aplikasi atas talian (online) yang diberi nama i-Akaun?

Digitalmukmin.com akan kongsikan kepada anda mengenai i-Akaun serta panggilan daripada KWSP.

PANGGILAN DARIPADA KWSP BERKENAAN i-AKAUN

i-Akaun adalah satu sistem aplikasi online bagi pemegang akaun KWSP (EPF) samada Ahli ataupun Majikan. Dengan wujudnya akaun ini, Ahli mahupun Majikan dapat menggunakan perkhidmatan online yang disediakan oleh Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP).

Dengan adanya i-Akaun, anda boleh mengakses akaun anda dimana sahaja yang memiliki capaian internet di peranti telefon bimbit mahupun komputer anda. i-Akaun juga telah memudahkan bagi pengeluaran i-Lestari selaras dengan apa yang diumumkan oleh YAB Perdana Menteri bagi mengurangkan beban ahli pencarum sepanjang penularan wabak Covid 19.

“Kami meletakkan i-Lestari sebagai keutamaan untuk dilancarkan secepat mungkin. Emel khas bagi i-Lestari juga telah disediakan iaitu [email protected] untuk ahli menghantar sebarang pertanyaan yang berkaitan. Soalan berserta maklum balas ini kemudiannya akan dikemaskini dalam senarai soalan lazim (FAQ) sedia ada yang telah dimuat naik ke laman sesawang www.kwsp.gov.my.

Panggilan Susulan Dari KWSP 03 89224000 Bukan Scam img 1

PANGGILAN SUSULAN MELALUI TALIAN SEHALA

Untuk makluman, permohonan i-Akaun KWSP telah mula dibuka permohonan pada 1 April 2020 dan berdasarkan permohonan yang diterima, pihak KWSP akan membuat panggilan susulan melalui talian sehala menggunakan nombor 03 8922 4000.

Anda tidak boleh dan tidak perlu menghubungi nombor tersebut kerana nombor tersebut adalah untuk panggilan sehala sahaja. Anda boleh menyimpan nombor ini di telefon bimbit anda bagi memudahkan anda jika pihak KWSP membuat panggilan susulan kepada anda.

BAGAIMANA INGIN MENGETAHUI PANGGILAN SAH DARI KWSP?

Anda boleh mengenal pasti sama ada panggilan tersebut adalah sah atau pun tidak melalui :

Nombor telefon KWSP : 03 8922 4000.
Ejen KWSP memperkenalkan diri sebelum perbualan dimulakan.

Untuk pengetahuan anda,talian ini beroperasi selama tujuh (7) hari seminggu, bermula jam 8 pagi hingga 7 malam. Anda juga dinasihatkan untuk menunggu sahaja panggilan daripada pihak KWSP untuk mengelakkan sebarang kesesakan panggilan.

Pengumuman Dari KWSP

Untuk lebih meyakinkan anda, pihak KWSP telah pun membuat pengumuman berkaitan panggilan susulan melalui facebook KWSP seperti gambar di bawah.

Panggilan Susulan Dari KWSP 03 89224000 Bukan Scam img 2

Sumber : https://www.facebook.com/KWSP


Jom Bantu Share Artikel Ini
×