Permohonan Rayuan BSH 2020 Boleh Dibuat Di Semua Cawangan LHDNM, UTC

Pengumuman penting kepada mereka yang belum mendapat Bantuan Sara Hidup, tetapi memerlukan, anda kini boleh membuat permohonan rayuan. DigitalMukmin ingin kongsikan beberapa info dan cara untuk membuat rayuan.

Permohonan Rayuan BSH 2020 boleh dibuat di semua Cawangan LHDNM / Pusat Khidmat Hasil (PKH) / Pusat Transformasi Bandar (Urban Transformation Centre – UTC) bermula 7 Ogos 2020 sehingga 6 September 2020.

Rayuan Dalam Talian

Untuk permohonan rayuan secara dalam talian, ianya hanya boleh dibuat bagi pemohon yang berstatus tidak lulus dengan kod tertentu sahaja. Sila semak kod kenapa anda gagal dapat BSH dan tunggu makluman lanjut dari portal LHDNM.

Rayuan Di Premis

Permohonan rayuan BSH di premis akan lebih mudah dan cepat kerana anda dapat terus selesaikan permohonan dengan bantuan pegawai LHDNM/UTC yang bertugas.

Jika anda mahu pergi ke premis LHDNM/PKH/UTC, sila pastikan anda membawa dokumen lengkap seperti ic, lesen, surat nikah, surat beranak anak, surat sokongan ketua kampung dan sebagainya.

Pastikan anda mengikuti norma baharu dengan memakai sarung muka dan juga membawa hand sanitizer. Jaga jarak sosial 2 meter.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian bebas tol 1800-88-2747 (LHDNM) atau 03-8882 4565 / 4566 (Kementerian Kewangan) serta emel ke [email protected]


Jom Bantu Share Artikel Ini
×