Kaedah Untuk Membiasakan Anak Tidur Awal.

Kaedah Untuk Membiasakan Anak Tidur Awal.

Perasankah anda, ada masanya kita akan memarahi anak-anak sebelum waktu tidurnya? Sebenarnya kita mahu melatih mereka menjadi lebih berdisiplin dan tidur mengikut jadual tetapi sebenarnya ia mempengaruhi emosi mereka. Tidur selepas kena marah tidak elok untuk perkembangan emosi anak kerana ia membuatkan mereka merasa sedih dan tidak dipedulikan. Terutamanya jika kita biarkan mereka tertidur sendiri … Read more

Petua Supaya Tanaman Menjadi Subur.

Petua Supaya Tanaman Menjadi Subur.

Seronok sangat bila dapat bercucuk tanam, pokok jadi subur, daun bewarna hijau, berbunga dan berbuah meriah. Hilang segala penat berkebun tu bila hasil dia sangat memuaskan. Kalau mak-mak dah cuba macam-macam cara dan baja, pokok payah nak subur boleh cuba siram baja air ajinomoto ni.Hasilnya memang puas hati, jimat dan berbaloi! Ajinomoto kaya dengan MSG … Read more

Jerawat Kecut Hanya Menggunakan Lemon & Minyak Zaitun.

Jerawat yang mengakibatkan masalah ini biasanya lebih besar, dalam dan lambat sembuh. Bagi wanita, bekas jerawat yang dalam ini juga akan membuat solekan menjadi tidak rata malah menyukarkan mereka merias wajah. Hampir kebanyakan orang menganggap bekas jerawat yang dalam sebagai masalah yang sangat menjengkelkan. Masalah ini tidak hanya mengganggu, bahkan boleh mengurangkan keyakinan diri apabila … Read more

Tips Mudah Untuk Almari Baju Tersusun Rapi!

Tips Mudah Untuk Almari Baju Tersusun Rapi!

Mungkin inilah masanya untuk kamu semua meluangkan masa untuk mengemas almari baju kamu yang sudah bila tidak dikemas kan? Orang kata, ada baiknya musim PKP dan work from home ini, sekurang-kurangnya ada masa di rumah dan kemas apa yang patut! Mengemas baju bukanlah perkara susah. Mudah saja! Walaupun kita tidaklah sehebat Marie Kondo, tapi usah … Read more

Produk Yang Selamat Untuk Merawat Bibir Kering & Kusam.

Pertama, lapisan paling atas pada bibirmu jauh lebih tipis dan lebih halus dibanding bagian kulit wajah. Jika kulit wajah yang mempunyai 15-16 lapis kulit, bibir kamu hanya memiliki 3-4 lapis kulit. Selain itu, bibir kita tidak memiliki banyak sel melanin, sehingga pembuluh darah di bawahnya lebih terlihat dan membuatnya menjadi tampak merah. Lip balm merupakan … Read more

Produk Yang Dapat Hilangkan Parut Jerawat Terbaik Di Pasaran.

Produk Yang Dapat Hilangkan Parut Jerawat Terbaik Di Pasaran.

Tidak dapat dinafikan masalah parut jerawat merupakan satu mimpi ngeri kerana ia boleh menjejaskan penampilan. Kesan parut pada wajah membuatkan seseorang individu itu rasa hilang keyakinan diri. Kehadiran parut jerawat pada bahagian wajah pastinya menimbulkan rasa kurang senang kepada individu itu sendiri. Malah ada juga yang menganggap kehadiran parut pada wajah sebagai sesuatu yang hodoh … Read more

Petua Hilangkan Sakit Gigi

Petua Hilangkan Sakit Gigi

Petua hilangkan sakit gigi mujarab tanpa perlu makan ubat. Di bawah ini DigitalMukmin share dengan anda 5 Petua Mujarab Hilangkan Sakit Gigi dan Gusi. Semua pasti pernah mengalami sakit gigi bukan? Tambahan pula kalau tengah makan dan minum ais, sakitnya hingga buat diri hampir hilang waras. Jadi cepat-cepatlah bookmark petua cara hilangkan gigi sakit ini … Read more

×