Rayuan BPN Hasil | Tutorial Bantuan Prihatin Nasional

Rayuan BPN Hasil | Bermula 1 April 2020 yang lalu, semakan status serta permohonan bagi penerima Bantuan Prihatin Nasional telah dibuka. Oleh itu, pasti ramai yang ingin tahu cara untuk logmasuk ke laman web LHDN untuk membuat semakan.

Digitalmukmin.com akan kongsikan kepada anda cara membuat semakan dan juga cara membuat rayuan BPN Hasil bagi yang tidak lulus.

Baca Juga : Bantuan Bakul Makanan PKP

BPN Hasil

Untuk makluman anda, pautan alternatif untuk semakan BPN Hasil telah disediakan kepada anda. Anda tidak perlu keliru untuk membuat semakan BPN. Bagi membuat semakan status permohonan awal, anda boleh menyemak menggunakan pautan berikut – Semakan BPN Hasil.

Bagi penerima automatik BPN Hasil, anda tidak perlu membuat sebarang semakan. Anda hanya perlu tunggu email kelulusan dari pihak LHDN. Namun bagaimana jika setelah anda membuat semakan dan nama anda tiada rekod atau tidak lulus? Anda boleh membuat rayuan melalui laman web yang sama.

Rayuan BPN Hasil

Kepada pemohon yang nama tiada dalam sistem dan bukan penerima BSH sebelum ini anda boleh membuat permohonan rayuan Bantuan Prihatin Nasional melalui pautan disediakan di bawah dan ikuti langkah – langkah mudah membuat rayuan.

Permohonan Rayuan BPN Hasil Dibuka

Untuk makluman, rayuan boleh idbuat secara dalam talian mulai 3 April 2020 dengan melayari portal rasmi LHDNM di https://www.hasil.gov.my atau https://bpn.hasil.gov.my.

Tiada permohonan rayuan secara manual menggunakan borang setakat ini memandangkan semua premis LHDNM ditutup sementara sehingga tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) tamat.

rayuan bantuan prihatin nasional

Maklumat Lanjut Mengenai BPN

Sebagai memberikan kemudahan kepada pelanggan, sebarang pertanyaan dan maklum balas berkaitan perkara di atas juga boleh dimajukan kepada LHDNM melalui:

a) HASiL Live Chat;
b) Borang Maklum Balas di portal rasmi LHDNM di pautan pantas https://maklumbalaspelanggan.hasil.gov.my/MaklumBalas/ms-my/; dan
c) Media Sosial Rasmi LHDNM iaitu: Facebook – https://www.facebook.com/LHDNM dan Twitter ~ https://twitter.com/LHDNMofficial


Jom Bantu Share Artikel Ini
×