Solat Taubat – Cara & Doa Solat Sunat Taubat (JAKIM)

Solat Taubat – Cara & Doa Solat Sunat Taubat (JAKIM) | Digital Mukmin akan kongsikan mengenai Solat Sunat Taubat sebagai rujukan buat anda.

CARA SOLAT TAUBAT

Kita sebagai manusia biasa, tidak pernah lari daripada melakukan kesilapan. Namun begitu, Allah itu Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Allah telah pun menggerakan hati kecil kita supaya mencari panduan untuk solat taubat, insyaAllah akan ada perubahan yang ketara dalam diri kita.

Terasa begitu kerdil disisi Allah jika terkenangkan dosa yang lepas. Ada diantara kita yang pernah berdua – duaan sebelum sah menjadi suami isteri, ada juga yang melanggan pelacur demi kepuasan nafsu dan tidak lupa juga ada yang pernah bersedudukan dengan suami orang atau pernah bersama dengan isteri orang. Jika mahu disenaraikan disini, terlalu banyak dosa dosa yang kita lakukan tanpa sedar/sedar.

Tidak kiralah dosa apakah yang dilakukan, tidak kiranya dosa kecil mahupun dosa besar, kita sebagai umat Islam wajib memohon keampunan daripada Allah secara ikhlas. insyaAllah jika kita melakukan solat taubat, kita akan merasai lebih dekat dengan Allah.

Anda boleh merujuk gambar yang disediakan dibawah dimana semua gambar ini diperoleh dari JAKIM dan anda boleh memuat turun keseluruhan panduan dalam bentuk PDF di SINI

Semoga taubat kita diterima oleh Allah


Jom Bantu Share Artikel Ini
×