TERKINI! BANTUAN PRIHATIN NASIONAL 2.0 (BPN) TAK PERLU APPLY !

Hari ini, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan bahawa kerajaan Malaysia berbesar hati untuk sekali lagi membantu rakyat Malaysia dalam menyalurkan bantuan dana BPN 2.0 atau Bantuan Prihatin Nasional . Kali ini, bantuan itu di gelar sebagai Bantuan Prihatin Nasional 2.0 (BPN) khas untuk golongn B40 dan M40 !

https://www.pmo.gov.my/2020/09/teks-perutusan-khas-kita-prihatin/

BANTUAN PRIHATIN NASIONAL 2.0 (BPN) TAK PERLU APPLY !

Kali ini, Bantuan Prihatin Nasional 2.0 (BPN) sama seperti Bantuan Prihatin Nasional (BPN) sebelum ini. Rakyat Malaysia tak perlu apply atau tidak perlu mengisi borang !

Bagi mereka yang layak, tetapi tidak pernah menerima Bantuan Prihatin Nasional (BPN), Muhyiddin berkata, kerajaan akan memberi peluang untuk proses rayuan serta permohonan baharu.

Bantuan Prihatin Nasional 2.0 (BPN) , kerajaan memperuntukkan RM7 bilion dana tambahan kepada 10.6 juta penerima yang telah diluluskan di bawah BPN sebelum ini.

Kumpulan ketiga adalah 1.4 juta isi rumah M40 akan menerima RM600 sementara 1.7 juta kumpulan M40 bujang akan menerima RM300.

 

Bayaran Bantuan Prihatin Nasional 2.0 (BPN)

“Bayaran BPN 2.0 akan dibuat dalam dua ansuran, pertamanya pada hujung Oktober dan keduanya pada Januari 2021. Bagi golongan B40, bayaran ansuran pertama bulan Oktober adalah sebanyak RM700 dan keduanya, pada Januari 2021 adalah sebanyak RM300.

Bagi mereka yang layak tetapi tidak pernah menerima BPN, Muhyiddin berkata, kerajaan akan memberi peluang untuk proses rayuan serta permohonan baharu.

Bantuan Prihatin Nasional 2.0 (BPN)


Jom Bantu Share Artikel Ini
×